Schema.org представя нови елементи на действиеВажна нова добавка към Schema.org беше представена миналата седмица. Подписана съвместно от представители на Google , Microsoft, Yahoo и Yandex, тя въвежда нова схема, която се фокусира върху елементите, показващи действие в един уеб сайт.

Тази промяна е значителна, защото маркирането при schema.org винаги е служело за описване на неща като хора, организации и сгради. Всъщност, една от схемите на най-високо ниво се нарича просто Thing.

Сега, обаче, schema.org се разширява, за да включва действия, потенциални действия и входящи точки. Според съобщението, новата схема е за подпомагане на сайтове "да опишат действията, които разрешават и как могат да се позовават на тези действия".

Как работи Action Schema 

Действията могат да бъдат свързани неща. Например, за концепцията на един филм , сега можете да имате awatch действие. Действието на наблюдение може да има входяща точка, която е приложение, като YouTube или Netflix.

Входящи точки са URL адреси, по същност. Но те могат да бъдат модифицирани, за да включват външни приложения. Това могат да бъдат и удължени минали творчески произведения. Представеният W3 документ предлага един ресторант да може да бъде "видян" с помощта на API повикване или чрез приложение. Следователно, можете да определите множество цели за действията си.


За дълго време Microsoft се опитва да каже на обществеността, че "Bing е за действие". Чрез добавяне на схема за маркиране за по-добро семантично разбиране на действията, Google, Yahoo и Yandex също твърдят, че те искат да знаят какво правите и искат да ви помогнат да изпълнявате действия.

Последният Actions overview document описва промените в схемата за действие директно от съвместните умове в World Wide Web Consortium .

Бихте ли го използвали?

Ние вече имаме семантични данни, описващи хора, работни места, автори, и все по-разпространени в интернет. Чрез това маркиране, търсачки и други уеб свойства са в състояние да разберат връзките между различните субекти. Някои казват, че за това са  нужни твърде много знания.
Добавянето на действия в микса в крайна сметка добро ли е или лошо? Ще започнете ли да маркирате действията на сайта си?


Коментари

Най-популярни публикации

Четири начина да подобрите призивите си към действие.

Защо вашият малък бизнес трябва да започне блог?

20 начина да повишите видимостта на Вашата Facebook страница