5 неща, които трябва да знаете за видео маркетингът.

Вероятно сте го чували и друг път – видео маркетингът е бъдещето и настоящето. Гигантите от Hubspot дори твърдят, че „видео съдържанието вече не е въпрос на избор, а задължителен компонент от всяка една успешна маркетингова стратегия“.

Ето и някои предимства на видео маркетингът:
  • Много повече хора предпочитат да гледат клип за продукт, отколкото да прочетат за него.
  • Включвайки думата "видео" в описанието на имейл, който изпращате, може да повишите open rate процентът ви с 19%, а този на CTR с 65%.
  • Включването на клип на целевата ви страница пък може да повиши конверсиите с 80%.
  • YouTube има над един милиард потребители, това е почти 1/3 от хората, които използват интернет.
  • 92% от потребителите, които използват мобилни устройства споделят клипове с останалите.
  • Стойността на една минута от едно видео се равнява на 1.8 милиона използвани думи, което превръща този тип маркетинг в изключително ефективно средство за реклама.
Така че, дори и да не гледате сериозно на всичко това, статистиките говорят точно обратното. В случай, че размислите, ето пет основни неща, които трябва да знаете, преди да се захванете с видео маркетинг.

1. Разкажете история.
Според "Дигиталният институт по маркетинг", правилата за една успешна видео кампания са същите като тези за писмената рекламна кампания: концентрирайте се върху качеството на информацията, която предоставяте. Не досаждайте на аудиторията си като постоянно им предлагате вашата услуга, или продукт. Вместо това, фокусирайте видеото си върху някаква конкретна история. Отделете си време да се запознаете с нуждите и желанията на вашите клиенти и насочете историята в тази насока. Умелото и увлекателно разказване на история продава.

Сайтът за поздравителни картички "American Greetings" прави точно това в новото си, изключително успешното, видео - "Най-трудната работа на света". Компанията поставя продуктите си на заден фон и се фокусира върху човешките емоции. Те изграждат история около продукта си и по този начин карат хората да се почувстват обвързани с техния бранд.2. Създайте обучителни клипчета.
Ако пускате на пазара нов продукт, или услуга, създайте видео, с което да демонстрирате как действа и за какво се използва, нещото, което ще лансирате. Клипът има силата да може да обясни всичко. Всъщност, ако използвате клип, зрителите ще запомнят 95% от вашето послание. Процентът при четенето на текст е едва 10%. В допълнение на това, 30% от търсенията в YouTube включват думите "как да...?". Не забравяйте, че YouTube е втората най-голяма търсачка в света, след Google (а както знаем, Google вече е и собственик на YouTube). Проучването показва, че 73% от хората са по-склонни да направят покупка, след като гледат видео, което да пояснява продуктът, или услугата.

Известната поредица на "BuzzFeed" - "Tasty" е царят на този тип материали. "Как да си сготвим паста" е отличен пример за това как да се създаде клип на принципа „стъпка по стъпка“ по един приковаващ вниманието начин. "Tasty" забързват скоростта на демонстрацията във видеото, за да може зрителите да получат нужната информация по възможно най-бързият начин. Днес, обхватът на вниманието на хората става все по-кратък, така че си придържайте към по-къси клипчета, от рода на минута и половина, до две минути.3. Направете впечатление още с първите 10 секунди.

Десет секунди – толкова време имате, за да успеете да заинтригувате зрителят, преди да е продължил към следващото нещо в интернет. Изследванията показват, че ще загубим 1/3 от аудиторията си в първите 30 секунди, а на втората минута, ще сме изгубили цели 60%. Така че, имате много малко време, за да убедите зрителя, че вашето видео си заслужава да се види. Както е и при постовете в блоговете и презентациите, започнете видеото си с "кука" и "закачете" вниманието на зрителя. Тогава, бързо му съобщете защо той трябва да продължи да гледа. Добър пример в тази насока е рецептата за „Палачинки Siris”, видео, което незабавно прихваща вниманието на зрителя.4. Не се обезкуражавайте!

Вероятно попадате на стотици клипове всеки ден, някой, от които са изключително добре структурирани и доста скъпи за заснемане. Въпреки че всички бихме искали да можем да правим професионални клипове, повечето малки и средни фирми не могат да си го позволят, но не се отказвайте! За да заснемете добър клип не ви е нужна скъпа апаратура. От маркетингова гледна точка, качеството на самия видео клип не е най-важното нещо. Цели 37% от хората спират да гледат видеото, ако то не успява да обясни достатъчно добре услугата, или продуктът, които промотира. За сравнение, процентът на хората, които губят интерес, когато качеството на видеото не е особено голямо е 25%. Качеството е най-важният фактор.

Това че не притежавате професионална видео камера не трябва да ви отказва. Днешните смартфони са способни да правят клипове с добро качество. Ако сте с ограничен бюджет, можете да закупите, или да наемете, полупрофесионално осветление. Можете да се спрете и на анимирани клипове, който са се доказали с времето като доста ефективни. Например, "Dumb Ways to Die", видео с опростена анимация, което показва колко глупави начини има за един човек да умре, има над 68 милиона гледания. Не е никак зле, нали?5. Не бъдете скучни.
Скучното видео може само да ви навреди. Накарайте зрителите ви да се смеят, научете ги на нещо ново, или го пренесете в друг свят. Най-популярната форма на онлайн видео съдържание е комедията, следвана от новините и музиката.
"Chatbooks", които са специализирани в сферата на фото книгите, взимат всичко това и създават - "Stop Wasting Hours Making Photo Books" (Спрете да губите часове в създаването на фото книги.). Клипът е дълъг цели 3:50 минути, но е остроумен, чаровен и ни дава описание на продукта. С над 10 милиона гледания, този клип доказва, че оригиналността си струва.Дори и се занимавате със "скучен" бизнес, клиповете винаги могат да бъдат страхотен начин да привлечете нови клиенти. Дори и най-скучните теми могат да станат привлекателни, когато ги представим в един интригуващ клип.
Видео клиповете са съществена и незаменима част от съвременния маркетинг. Ако искате да се откроите в тълпата, видео маркетингът може да бъде вашият Свещен Граал.


Изпозлван източник - https://www.entrepreneur.com/article/293426

Коментари

Най-популярни публикации

Четири начина да подобрите призивите си към действие.

Schema.org представя нови елементи на действие

20 начина да повишите видимостта на Вашата Facebook страница