10 съвета за по-ефективна целевата страница.


Целевите страници и реализациите вървят ръка за ръка. Ако те са напълно оптимизирани и усъвършенствани, това ще подобри цялостното клиентско изживяване. 

Какъвто и да е вашият бизнес и каквато и да е вашата аудитория, целта на целевите страници остава непроменена – постигане на реализации. В идеалния случай ще искате всяка страница на уебсайта Ви да бъде оптимизирана за постигане на максимален брой реализации, но целевите страници се нуждаят от допълнителен фокус.

Защо? Тъй като сте изразходвали много време по нея и сте се погрижили за тя да ви носи продажби, абониране за бюлетин, или някакво друго полезно действие за вашия бизнес. Изпипали сте всяко едно заглавие, подтикващите към действие фрази са точни и ангажиращи. Направили сте всичко според силите си, за да увеличите процентът на реализации, и все пак, въпреки всичките ви усилия, изглежда, че това не е достатъчно. Все още имате усещането, че можете да направите повече, за да генерирате повече и това е самата истина.

Може да се каже, че създаването на успешни целеви страници е изкуство. Не бива да се задоволявате с това, с което разполагате, винаги трябва да сте жадни за повече: повече показвания, повече кликвания, повече реализации. Повече от всичко.

Но освен времето и енергията, които сте изразходвали върху целевата ви страница, има още една причина, поради която тя заслужава да бъде перфектна. Тя е чисто финансова – изразходвали си пари за платен трафик към вашия сайт. Независимо дали става дума за платено търсене, или популяризирани публикации, привличането на трафик на целевата страница може да бръкне сериозно във вашия джоб. Ако искате да оправдаете тази инвестиция, трябва да започнете да виждате възвръщаемост. За щастие, целевите страници могат лесно да бъдат проектирани с конкретна цел, чието изпълнение да бъде проследявано. 

Коефициентът на реализация (conversion rate), който можете да очаквате от целевата страница, варира значително в зависимост от индустрията, в която се развива вашия бизнес, но средната стойност е малко над 2% - с други думи, за всеки 50 потребители, които попадат на страницата ви, се предполага, че ще можете да задържите поне един, който да изпълни желаните от вас стъпки на вашата страница. Дори ако сте по-добри от това и вашите целеви страници имат 3% коефициент на реализация, не бъдете прекалено самодоволни, защото нещата много бързо могат да се изменят и цифрите да паднат рязко надолу. Бъдете винаги нащрек и при първите добри статистики, не се главозамайвайте. 

Опитайте се да направите следните подобрения върху целевата ви страница и след това се наслаждавайте на покачването на процента на реализации. Най-добрата част е, че няма да се наложи да инвестирате повече средства в това. Ето и 10-те съвета за подобряването на вашата целева страница:

1. Започнете още в началото.

Преди да попаднат потребителите на страницата ви, първото нещо, което всеки посетител ще види, е заглавието и мета описанието.
Страхотното заглавие не може да компенсира едно посредствено съдържание, тъй както страхотно съдържание не може да компенсира едно слабо заглавие. Едно нещо е сигурно: ако искате да получите кликове и посещения, трябва предложението, което ще направите към потребителите си да има силна стойност и значение. Неустоима „кука“, която да примамва.
Бъдете привлекателни за вашите клиенти, но, също така, бъдете и честни към тях и изпълнявайте обещанието, което сте направили в заглавието и придружаващото го мета описание.

2. Уверено и въздействащо първо изречение.


Всяко изречение има значение - но има две изречения, които са най-важни: началното и заключителното. С едното привличате клиента, а с другото го изпращете. Нека те бъдат сбити, подканващи и ясни.
Прочетете първото изречение на целевата си страница. Подканва ли ви то вас самите да продължите да четете? Ако отговорът е „не“, изтрийте го и опитайте отново.

3. Изчистете разсейванията.


Изскачащи прозорци, прекалено натрапващи се бутони, които ви подканват да споделите съдържанието, странични полета. Да, можете да разкарате всичко това.
Целевата ви страница е създадена с една цел - всичко, което не допринася директно за тази цел, е разсейване и трябва да се махне.

4. Мобилността е от значение.


Вече знаете колко е важно да оптимизирате целевите си страници за мобилни устройства, но сте качили страхотно видео, на което много държите и което е интересно и ангажиращо и изглежда страхотно на десктоп. Ако това видео обаче зарежда трудно на мобилната версия на сайта ви и не изглежда добре – махнете го. Колкото и да не ви се иска. Най-добрите целеви страници често са най-простите.

5. Направете им предложение, на което да не могат да откажат.


Най-общо казано, вие мятате един кокал на клиентите си – било то безплатна електронна книга, полезно видео, или маска за коса. Това е добре, но не забравяйте, че трябва да си заслужава, кокалът трябва да е наистина вкусен, така че потребителите да са доволни от това, което са получили и да няма елемент на  разочарование.
Предоставяне на съдържание, което е безинтересно и незначително няма да повлияе добре на амбициите ви да превърнете хората на сайта ви във ваши реални клиенти.

6. Използвайте снимки, които да впечалтяват.


Избягвайте клишираните стокови снимки. Вместо това използвайте изображение, което да остави трайно впечатление в съзнанието на посетителя. 
Хората често пренебрегват уеб страниците и излизат от тях, но ако има изображение, което се отличава, те ще бъдат по-склонни да поостанат и да се задържат по-дълго на вашата страница. 

7. Улеснете възможностите за контакт с вас.


Голяма част от посетителите на целевата ви страница никога няма да са чували за вас. Всичко, което можете да направите, за да ги успокоите, че сте легитимен - като например, да оставите телефонния си номер и имейл адреса си, ще ви помогне да изградите доверие и е доказано, че това повишавате процентите на реализация.

8. Включете отзиви от клиенти.

Хората се интересуват от това какво мислят другите хора за вас. Поместването на реални отзиви от клиенти на целевата ви страница ще може да ви свърши чудесна работа в изграждането на допълнително доверие, което е ключов фактор при извършването на покупка. Слагайте реални отзиви от реални клиенти. Хората лесно могат да познаят кога сте си съчинили измислен коментар и кога той е наистина автентичен.

9. Използвайте насочващи знаци.


В най-добрият случай, целевата страница трябва да се чете от горе до долу, но тя обикновено съдържа множество елементи, включително текст, снимки, графики, диаграми и таблици. За да стане ясно къде трябва да се обърне вниманието на читателя, използвайте стрелки за посока, или дори изображение на човек, който гледа директно към мястото за предприемане на желаното от вас действие.
Звучи очевидно, но ще бъдете изумени как малко допълнителни насочвания могат да подобрят трафика и да насочат повече читатели към тази важна за вас стъпка. 

10. Създайте чувство за неотложност.


Думи като "сега", или "днес" трябва да са неразделна част от призивите ви към действие. Не просто подтиквайте читателите да действат - настоявайте те да го направят сега. Времето е от съществено значение. Трябва да им стане ясно, че колкото по-бързо се задействат, толкова по-бързо ще могат да се възползват от конкретната оферта. Трябва да се внуши чувството, че те могат да се разминат с нея, ако не действат бързо и навреме. 

Независимо дали целевите ви страници се представят страхотно, средно, или ужасно, не се примирявайте с това, което имате. Не спирайте да ги подобрявате. Оптимизирайте, тествайте, усъвършенствайте и след това повторете всичко от начало!Оригинален източник - http://www.socialmediatoday.com/marketing/10-ways-improve-your-landing-page-conversion-rate


Коментари

Най-популярни публикации

Четири начина да подобрите призивите си към действие.

Защо вашият малък бизнес трябва да започне блог?

20 начина да повишите видимостта на Вашата Facebook страница