Топ трендовете в маркетинга за 2017 година.
Интерактивно съдържание


Идва момент, в който просто не можете да прочетете повече съдържание. Особено тези дълги статии, които отнемат часове за четене. Това може да изглежда като лоша новина за контент маркетинга, но тук на помощ идва интерактивното съдържание. Помислете за викторини, анкети, проучвания, инфографики и конкурси. Това са типовете съдържание, което хората често имат по-голяма вероятност да споделят.

Визуализации


В продължение на много години визуализациите бяха началото на списъка с маркетинговите тенденции, които трябваше да се вземат под внимание. Това все още е така. Статистиките го подкрепят. Цветните визуализации увеличават шансовете на съдържанието да се прочете с 80%, а съдържанието, съдържащо изображения, ще получи с 94% повече преглеждания от съдържанието без съответните изображения.

Виртуална и разширена реалност


Едно от най-важните моменти от 2016 г. бе популярността на Pokémon GO. Беше забележително да видим колко бързо играта стана огромен хит. Милиони хора по целия свят се осмелиха да излязат навън и да търсят покемоните в добавената реалност, която ни предлагаше апликацията. Pokemon Go накара много брандове да се замислят за значението на виртуалната и добавената реалност и за това как и те могат да я използват, за да разширят влиянието и популярността си сред потребителите. 

Интернет на нещата (The Internet of Things )


Интернет на нещата се отнася основно към свързването на устройства през интернет, което им позволява да комуникират помежду си и с нас. Това са устройствата, които правят кафе за вас, преди да се събудите, устройствата, които включват осветлението ви, когато пристигате в къщи и настройват термостата  на предпочитаната от вас температура. Това дава възможност на марките да се свързват с потребителите в ежедневието си. Представете си хладилник, който ви насърчава да купувате определени хранителни продукти. Всъщност, не е нужно да си представите, интелигентните хладилници вече са реалност.

Винаги мобилни


Живеем в мобилен свят. Клиентите искат да видят съдържанието си на телефоните, или таблетите си. По-голямата част от интернет трафика е от мобилни устройства. И това означава, че трябва да се създадат реклами, съдържание и потребителски опит за мобилни устройства. Днес мобилният свят трябва да бъде ваш приоритет, а не допълнение.

Персонализация


Знаем, че хората обичат да получават персонализирано съдържание. И те са по-склонни да купуват продукти, когато съдържанието е персонализирано за тях самите. Например получаването на маркетингови съобщения, специфични за района, в който живеете, информация свързана с актуалното време в момента, или събитията, които се провеждат във вашия град.

Чатботове


Те стават все по-често срещани и вече се приемат за нещо съвсем естествено.  Невинаги можем да сме сигурни, че говорим с човек, а не с бот. Ако не можете да кажете със сигурност, тогава ботът върши своята работа добре. Всъщност, вероятно сте имали много взаимодействия с ботове във Facebook без дори и да го осъзнавате. Те са поставили огромни ресурси в бот програмите, които предоставят на потребителите актуализации на новини, персонализирани отговори и др.

Пример за това е Clickatell Touch, новото решение в тази насока, базирано на Chatbot, за поддръжка на клиенти. Това е инструмент, който бизнесът може да използва, за да позволи на клиентите си да комуникират с тях с едно натискане на бутон - независимо дали те са онлайн, или не. С Touch, тромавите телефонни центрове могат да останат в миналото. Да останете на върха на маркетинговите тенденции означава, че не можете да си позволите да изостанете. За да успеете във вашето начинание, независимо какво е то, трябва да сте най-отпред, използвайки най-новите технологии за развитието на вашия бизнес план.Оригинален източник - https://www.clickatell.com/articles/digital-marketing/top-marketing-trends-2017/

Коментари

Най-популярни публикации

Четири начина да подобрите призивите си към действие.

Защо вашият малък бизнес трябва да започне блог?

Schema.org представя нови елементи на действие