Комбинирайте дигиталният и традиционният маркетинг.Днес маркетингът е фокусиран върху неговия цифров аспект, което означава, че голяма част от промоциите и рекламните кампании са предимно онлайн.

Повечето маркетинг експерти смятат, че онлайн маркетингът е единственият начин да успеете и че социалните медийни кампании, бюлетините за електронна поща и рекламите в уебсайта ще дадат най-добър ефект.

Това определено може да се определи като вярно твърдение, тъй като голяма част от населението наистина е онлайн през повечето време. Въпреки това, традиционният маркетинг все още има влияние и е ценен, защото не всички от нас са в интернет през цялото време.

Хората все още гледат телевизия, слушат радиото, или четат вестници. Освен това, важно е да запомните, че някои продукти дават по-добри резултати, ако са пуснати на пазара онлайн, но има и такива, които дават по-добри резултати, ако се продават офлайн. Идеята е да се използва по малко и от двата типа маркетинг, за да се генерира една наистина ефективна маркетингова кампания. Ето няколко  от най-ефективни начини за комбиниране на дигиталния с традиционния маркетинг.

Рекламиране едновременно online и offline.


Основната цел на рекламата е да популяризира бизнес, или марка на целевата аудитория, както и да популяризира продукти, услуги, или функции. Въпреки това, крайната цел за всеки специалист е да привлече колкото се може повече хора и да ги превърне в клиенти. От тази гледна точка, фокусирането само върху цифровия, или традиционния маркетинг няма да доведе до най-добър резултат. Такъв тип тактика ще обхваща само част от онлайн, или офлайн аудиторията.
Добър пример за това е Pepsi, който загубиха много пари, защото решиха да преминат изцяло от традиционните телевизионни реклами към социалните медии.

Всъщност, както традиционните, така и дигиталните реклами имат същия принцип за привличане на аудитория. Изоставянето на една аудитория обаче заради друга може да е лошо за бизнеса. Онлайн рекламите могат да доставят съобщение бързо и ефективно на аудиторията в социалните медии, докато офлайн рекламите, като телевизионните реклами например, могат да изпращат съобщение на офлайн аудиториите.

Ето защо е важно маркетингът да се съсредоточава и върху двете средства за комуникация, за да привлече колкото се може повече клиенти.

Онлайн тактики за офлайн продажби

Повечето от маркетинговите дейности се извършват онлайн и най-вече, защото много хора се занимават със социалните мрежи, или комуникират в онлайн общности, или блогове. Всъщност навлизането на технологията не измисли нищо ново в маркетинг средите. Тя единствено цифровизира традиционния маркетинг.

Дигиталният маркетинг обаче въведе много различни стратегии и тактики, освен че е много по-бърз и по-ефективен от традиционния. Но да кажем, че традиционният маркетинг е мъртъв, или умира, е просто погрешно, тъй като много традиционни маркетингови методи все още работят безупречно.

Например, пускането на онлайн промоция за новооткритата пекарна, или чисто нов магазин за дрехи е добър начин за повишаване на осведомеността, но не можете да опитате храната, или да изпробвате дрехите онлайн, нали?

Проблемът е, че в интернет има много повече магазини и само онлайн промоцията няма да генерира много внимание. В този случай, ще трябва да прибегнете до традиционния маркетинг и да привлечете хора, които физически да дойдат при вас и да купят нещо.


Тук е моментът, където старото и новото се съчетават. Използването на класически флаери, или чрез билборд, в комбинация с онлайн реклама на вашия бизнес, е една добра тактика, която ще ви даде по-големи шансове за привличане на клиенти. Когато привличате аудитория чрез традиционния маркетинг и генерирате достатъчно интерес, можете да се възползвате от техните препоръки и положителни отзиви и с тях да се опитате да подпомогнете вашата онлайн маркетингова кампания. Доволните клиенти също са склонни да правят добри препоръки в социалните мрежи. 

Онлайн и офлайн промоциите.

Факт е, че колкото по-голяма е осведомеността за вашата марка, толкова повече тя привлича вниманието към себе си и това увеличава шанса промоциите ви да достигнат до възможно най-голям брой хора. Все пак, не всеки е готов да следва определен бранд, без значение колко е добър той и неговата осведоменост. Хората може да са наясно с вашата марка, но това не означава, че те ще се ангажират с нея, особено тези от тях, които не прекарват чак толкова много време в интернет.

Ето защо, прекаленото фокусиране на продажбите в социални медии ще ви накара да пропуснете някои потенциални клиенти. Вместо това, опитайте да фокусирате продажбите си и на двата фронта, като изпращате съобщения до онлайн аудиторията и едновременно с това разпространявате талони за отстъпки в списания, или брошури за вашите офлайн клиенти.

Използването на традиционния маркетинг, за да напомняте на хората да проверяват уебсайт и да предприемат пътуване по маркетинговата ви фуния, също е чудесен начин да се възползвате от маркетинговите методи и да постигнете най-добрия резултат за кампанията си.

Насърчаване на публичността


Публичността ви помага да повишите осведомеността на бизнеса си, марката, продуктите, събитията и т.н. За да се възползвате максимално от публичността си обаче, ще трябва да се възползвате както от традиционния, така и от дигиталния маркетинг. В повечето случаи, би било достатъчно просто да се осведомят хората за това, което се опитвате да популяризирате.
Има много начини за популяризиране и една от най-добрите стратегии е да напишете добро съдържание.

Съдържанието работи добре както за традиционния, така и за дигиталния маркетинг, тъй като то се състои от някои подробни обяснения, ценна информация, или просто забавни истории. Единствената разлика между дигиталния и традиционния маркетинг е, че при дигиталния се оптимизира съдържанието като например публикувации в блогове, докато това не е необходимо при статиите в обикновенните книжни списания. Друг чудесен начин да разпространявате, е чрез кампании за публичност. Можете и сами да измисляте различни други нетрадиционни идеи, които да успеят да съчетаят в себе си както традиционните, така и цифровите средства за маркетинг.

Важно е да запомните, че традиционният и дигиталният маркетинг не са предназначени, за да се противопоставят, а да се допълват взаимно. И всеки маркетинг специалист, който разбира от работата си, ще успее да използва силните страни и на двата метода. По този начин специалистите по маркетинг ще могат да увеличат своите маркетингови усилия и да получат най-добър резултат от своите кампании.


Оригинален източник - https://digitalagencynetwork.com/importance-combining-digital-traditional-marketing/

Коментари

Най-популярни публикации

Четири начина да подобрите призивите си към действие.

Защо вашият малък бизнес трябва да започне блог?

Schema.org представя нови елементи на действие