Вдъхнете живот нa маркетинга си чрез мобилна стратегия.

През последните 10 години напредъкът в технологиите оказва огромно влияние върху нашия професионален живот. От това как да изпълняваме личните си задачи, до това как говорим с колегите си и да събираме информация от нашите клиенти. Напредъкът със сигурност подобрява  начина, по който всички ние работим.

Едно от тези конкретни постижения е ръстът на използваните мобилни услуги и маркетинг експертите трябва да осигурят на вашия бизнес една действаща и ефективна мобилна бизнес стратегия.

Добрият маркетинг отговаря на пазара

Пазарът вече е мобилен. Това, разбира се, не е новина. Целият свят вече е мобилен и според "Gartner" търсенето на услуги за разработка на мобилни приложения ще нарасне поне пет пъти по-бързо отколкото е реалния капацитет на вътрешните ИТ организации да отговори на мобилния ръст.

Малко цифри.

• В момента има над 2,6 милиарда потребители на смартфони в целия свят. Предвижда се този брой да нарасне до 4,77 млрд;
• 50% от всички посещения на уебсайтове идват от мобилни устройства;
• 87% от хората винаги имат на разположение смартфон, ден и нощ;
• Средно проверяваме телефоните си 150 пъти на ден и ги използваме 177 минути;
• 68% от маркетинговите имейли са отворени от мобилно устройство през последното тримесечие;
• Разходите за реклама за мобилни устройства са по-високи от тези за десктоп реклами - разходите за реклами за мобилни устройства надхвърлят 100 милиарда долара през 2016 г. и се очаква да продължат растежа си.
Всичко това ясно ни говори, че мобилният телефон е не само "бъдещето", но и настоящето. Това е начина, по който комуникираме, купуваме, разглеждаме, гледаме, планираме и почти всичко, което можете да си представите. Бизнесът вече осъзнава огромната възможност да рекламира в такива мащаби и вече все по-често се възползва от нея.

Само един поглед към тези статистики трябва да бъде достатъчен, за да ви убеди защо трябва да използвате мобилните реклами, но както често се случва в света на B2B маркетинга, останалите въпроси понякога са най-трудните за отговор: какво, кога, къде и как?
Ето няколко концепции, за които вече вероятно знаете. Започнете да ги прилагате днес и да възстановите инвестициите си по-рано, отколкото мислите.

Направете мобилната видимост ваш приоритет

Първият ключов фактор за вашата успешна мобилна рекламна кампания  е  потребителският опит. Той е съсредоточен върху идеята, че вашите клиенти имат все повече канали за контакт с вашия бизнес, от когато и да е било. Клиентите ви ви посещават, или разбират за вашия бизнес чрез мобилните си устройства. Ако това не се случва, значи не сте релевантни на мобилно търсене, което не е вашата крайна цел, нали?

Какво, кога, къде и как?

Безпроблемното мобилно взаимодействие трябва да бъде първата стъпка. Вашият уеб сайт трябва да бъде оптимизиран за мобилни устройства и изживяването, което той предлага, не трябва да бъде много по-различно от това за десктоп версията. Услугите и начините на плащане също трябва да не се различават. Осигурите безпроблемна процедура за плащане и обслужване, релевантни на стандартната версия на вашата страница. Същото важи и за вашите имейл кампании - те трябва да са съобразени и за мобилни устройства.

• Изградете приложение
Персонализираните брандови приложения са един от най-ефективните начини да ангажирате клиентите си и да изградите доверие с тях. Тенденциите сочат към голямата стойност на мобилните приложения и това означава, че идеята за създаване на такова приложение за вашия бизнес скоро ще прерасне от "хубаво да го имаш", до "трябва да го имаш".

Какво, кога, къде и как?

Когато мислите за приложението си, помислете за причината, заради която то трябва да се създаде. Помислете - приложението ви ще бъде ли предназначено за увеличаване на продажбите? Може би пък ще послужи за подобряване на цялостното потребителско изживяване на вашите клиенти, или пък, защото искате да се конкурирате на определен пазар? Отговорът на тези въпроси ще ви помогне по пътя към изграждането на приложението, което да изглежда страхотно и често да се използва. Не забравяйте, че приложенията могат да се използват вътрешно и външно за събиране на информация, обработка на данни и оценка на резултатите (например отчети за продажбите).

• Бъдете социални и видими

Не е изненадващо, че вече използвате социални медийни инструменти и видеоклипове във вашата маркетингова стратегия. Но, помислихте ли как да прехвърлите усилията си на мобилни устройства? Активността в социалните мрежи през мобилни устройства е много по-висока в сравнение с активността през десктоп компютри. Така че, ако не създавате ангажиращо съдържание в социалните си канали, по-добре се захващайте и го направете видимо за мобилни устройства, защото това е начинът, по който хората са свикнали да използват социалните медии.

Какво, кога, къде и как?

Трябва да развиете съдържанието си в социалните мрежи. Наличието на широк асортимент от входящи връзки и на друга връзка към сайта ви е начинът, по който можете да накарате Google да се довери на вашия сайт и да му даде допълнителна тежест и стойност.  Социалните медии са чудесен начин за бързо изграждане на тези връзки. Бъдете креативни и експериментирайте със статии и публикации в блогове, помислете за видеоклипове, инфографики и GIF файлове, за да се осигурите трафик.

Какво чакате?

Както вече знаете, мобилният телефон е настоящето и бъдещето, тези идеи би трябвало да ви дадат вдъхновение да актуализирате мобилната маркетингова стратегия на бизнеса си, така че да можете да се движите в правилната посока, така че, какво чакате?

Оригинален източник - https://digitalagencynetwork.com/how-to-inject-life-into-your-marketing-with-a-mobile-strategy/

Коментари

Най-популярни публикации

Четири начина да подобрите призивите си към действие.

Защо вашият малък бизнес трябва да започне блог?

20 начина да повишите видимостта на Вашата Facebook страница